Budowa zaplecza boiska sportowego wraz z niezbędna infrastrukturą przy ul. Wrocławskiej w Żórawinie trwa, a wręcz jest na końcówce.

Inwestycja ma polegać na wyburzeniu istniejącego obiektu szatniowego i wybudowaniu nowego budynku o powierzchni użytkowej 309,81 m2, pokrycie dachu oraz elewacja – blacha tytanowo-cynkowa, konstrukcja drewniana.
Prace mają kosztować Gminę około 1 400 000 zł.

Budynek zaplecza ma być wyposażony w instalację elektryczną, wodną, kanalizacyjną i wentylacji mechanicznej, ogrzewany będzie grzejnikami elektrycznymi – jest to jedno z najdroższych w późniejszej eksploatacji rozwiązań mimo już istniejących w pobliżu przyłączy gazowych, ale tak już zostało zaprojektowane.

Zgodnie z projektem w budynku może przebywać do 50 osób. W obiekcie będą znajdować się dwie szatnie dla sportowców, łazienki, toalety, pomieszczenie do rozgrzewki i treningu, pomieszczenie na sprzęt sportowy, szatnia dla sędziów, toaleta dla niepełnosprawnych.

Galeria ze stanu z wczoraj, choć na koniec inwestycja będzie prezentować się pięknie, jak w obrazku tytułowym:

Komentarze