Chcą się upewnić odnośnie wczorajszej sprawy związanej z włamaniami wystosowałem list otwarty do Rzecznika KWP. W sprawie pojawiły się nowe wątki, co można wyczytać z listu:

List otwarty do Rzecznika Prasowego Komendanta Wojewódzkiego Policji we Wrocławiu

Szanowny Panie,
Reprezentując mieszkańców gminy Żórawina, zwracam się do Pana o informacje dotyczące wczorajszych tj. 16.06.2016 włamań na ulicy Gwiaździstej oraz Księżycowej w Żórawinie.

Ustaliliśmy, iż sprawca po kradzieży na ulicy księżycowej o godzinie 2:43 udał się przez pola na parking przy kolei koło firmy SSAB, po około 15 minut prawdopodobnie po sprawce przyjechał ktoś czerwonym autem. Wiemy, że nagrał się na monitoring na przejeździe kolejowym przy ulicy kolejowej. Kolej może udostępnić nagranie tylko Policji. Pytanie czy dane z monitoringu zostały zabezpieczone przez Policję, według mnie jest to jeden z najważniejszych dowodów w sprawie.

Liczymy na duże zaangażowanie Policji w tej sprawie, ponieważ w gminie Żórawina takie incydenty związane z kradzieżami zdarzają się dość często.

p.s. Zainteresowanie wczorajszym artykułem https://zorawina.info/uwaga-zlodzieje-w-zorawinie/ było jak na naszą gminę bardzo duże, ponad 2700 osób przeczytało wczoraj ten artykuł.

Łącząc wyrazy szacunku
Marek Harasny
Redaktor zorawina.info

List wysłany w formie pdf – list_otwarty_rzecznik_KWP

Wiemy też, iż podobne włamania zdarzają się w Karwianach, niestety nie było to wcześniej dość mocno publikowane i nie wszyscy o tym wiedzą.

Z niecierpliwością czekamy na odpowiedź, zaraz po otrzymaniu odpowiedzi, opublikujemy ją.